5.Gün İzmirde Kemeraltı , Bornova , Alsancak Ve Konağı Gezeceğiz

Sabah arabayı teslim etmeye gidiyoruz. Yoldaki evlere asılmış Türk bayrakları çok hoş görünüyor . Bayram olmasa da İzmirde nereye giderseniz gidin heryer bayraklarla süslenmiş . Arabayı bırakınca Alsancaktaki Kahve Diyarına kahvaltıya gidiyoruz. Burada 9.90 TL 'ye serpme kahvaltı promosyonu var . Denize sıfır bir yerde oldukça zengin bir kahvaltı tabağı ve sınırsız çay . Kahvaltıdaki bal olağanüstü güzel . Kahvaltı ederken balık ve martılara ekmek atıyoruz . Ekmek parçaları kefaller ve martılar arasında paylaşılıyor .Burada servis iyi ,ortam çok güzel . Bu fiyata bu güzel ortamı sunduğu için Kahve Diyarına teşekkür edip biraz Konakta dolaşıyoruz .

Kemeraltınamı gidelim derken eşime hadi sana Bornovada bir kahve ısmarlayayım diyorum ve metroya atlayıp Bornovaya gidiyoruz .Bornovada Ege üniversitesinde ağaçlar arasında tarihi bir binada güzel bir cafe var . Daha önce bir arkadaşım götürmüştü . Cafeyi kolayca buluyoruz fakat bu gün kapalıymış . İzmire gezmeye gelirseniz bu cafeyi tavsiye ederim . Ağaçlar arasında uygun fiyatlı ,şık bir ortam . Yemyeşil bahçede biraz dolaşıp metroyla Konağa geri dönüyoruz . Metro İzmirde büyük bir kolaylık sağlamış . Konak - Bornova arası 20 dakika sürüyor .

Konağa geldiğimizde henüz kahve içememiştik . Kemeraltına doğru giderken taze sıkılmış meyve suyu dükkanlarını görünce durmadan edemiyor ve bardağı 1 TL' ye Karadut , bögürtlen ,çilek ,nar suyu karışımı harika bir meyve kokteyli içiyoruz . Kemeraltı çok hareketli ve ne ararsanız bulabileceğiniz bir yer . Binalar oldukça tarihi görünüyor . İstanbulda Mahmutpaşayı andırıyor . Sokaklarda dolaşıyoruz . külahı 1 TL 'ye dağ çileği alıp yiyoruz . Bir yerde macuncunun rengarenk tablası bizi çağırsada öğle yemeğinde enginarlı pizzayı denemek için Venedik Pizzaya gideceğiz .

Fakat öncesinde Kemeraltı girişinde ,belki de şu an Türkiye 'de tek Kasato isimli dondurmayı yapan pastaneye uğruyoruz.
Bu tatlıyı İstanbul da Bahar pastanesinde bir ara görmüştüm fakat son gittiğimde orası da yapmıyordu . İzmir dışında bir yerde yapıldığını duyarsanız bana bildirirseniz sevinir , peşinden gerekirse başka  şehre de gidebilirim .
Kemeraltındaki Kapalıçarşıya da bir uğrayıp pizzacıya gidiyoruz .
İzmirde pizza yemek çok cazip olmasada Venedik Pizzada enginarlı pizza yemek ilginç geldi . Buranın kabak ve enginarlı yanısıra mantar ve enginarlı pizzasını çok beğendik . Enginarlar bu mevsimde konserve olmasa eşsiz bir pizza olurdu . Mevsim gereği yapacak bir şey yok sanırım .

Birazda Mithatpaşa caddesinde dolaştıktan sonra dönüp eşyalarımızı hazırlıyoruz . Çünkü akşam bu güzel şehirden ne yazıkki ayrılıyoruz .Bu tatil planımızda olsada Ödemişe gidemedik , Urlayı gündüz göremedik .

Hoşçakal Güzel İzmir , en kısa sürede tekrar görüşmek dileğiyle .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder